De fotograaf

Over Marc van den Engh

Geboren 21-2-1971 te Haarlem
Getrouwd sinds 2008 en vanaf 2005 samen en ook vader van een zoon geboren in 2012 het mooiste dat mij is overkomen!

Als kleine jongen kreeg ik al vanuit huis de interesse in de fotografie, want mijn moeder fotografeerde heel veel, en na mijn eerste film rolletje in haar camera te hebben volgeschoten kocht ik op mijn 17e mijn eerste camera. Al zevenentwintig jaar ben ik met hart en ziel verbonden met de fotografie, voor particulieren maar ook voor de zakelijke markt maak ik foto’s voor verschillende doeleinden. Als ik mensen fotografeer probeer ik hun mooiste kanten naar voren te laten komen en om de iedereen op hun gemak te stellen, ook al zijn ze soms voor bijvoorbeeld een bruiloft erg gespannen. Ik ben niet gauw tevreden met een foto en probeer altijd iets verder te gaan zodat het dicht bij de perfecte foto komt, hierdoor moest ik in het verleden eens met me benen in de sloot staan om het juiste foto te kunnen maken van een bruidspaar.

Na tientallen workshop’s, cursussen en kilometers film vol te geschoten te hebben huurde ik 24 jaar geleden mijn eerste fotostudio in een garagebox bij een autobedrijf in de Beverwijk. Nu jaren later zitten we op onze 4e locatie met een moderne fotostudio met twee ronde limbo vloeren, een witten vloer en een green screen vloer waar ik eigenlijk alles in kan fotograferen. Mijn fotostudio is gevestigd in Velsen-Noord aan de Grote hout of- koningsweg 249 geopend sinds april 2014 makkelijk te bereiken van uit Haarlem, Alkmaar of Amsterdam en gratis parkeerplekken voor de deur. In deze studio kan ik lekker werken en met de nieuwste techniek zowel camera’s als digitale studio verlichting en digitale doka.

Het meeste werk doe ik toch nogsteeds op locatie, zoals u kunt zien aan de talloze foto’s op deze website in de portfolio. Ik werk als portretfotograaf en familiefotograaf trouwfotograaf in de regio Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest Haarlem maar ook nog daarbuiten, maar houdt u dan rekening met extra reiskosten.

De Fotograaf

U kunt mij mailen op info@fotostudiovandenengh.nl voor vragen of, indien er haast is kunt u mij beter bellen op 06-53 95 69 80 of op de vaste lijn in de fotostudio 0251-21 36 27

Handig om te weten, ik werk ook in de avonden en in het weekend, dat is bij familiefotografie zelfs extra handig want iedereen heeft het zo druk overdag en door de weeks. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een prima digitale camera waarmee men zelf leuke ongedwongen en spontane foto’s kan maken, maar gelukkig is het nogsteeds een vak apart om echt mooie sprekende beelden te maken die ook op groot formaat nog scherp blijven en de juiste sfeer hebben of een verhaal vertellen.

Foto’s van mij zijn ook gepubliceerd in diverse tijdschriften o.a. in Panorama, Nieuwe Revu, Glossy, Party en ook van het bedrijfsleven verzorg ik de fotografie.
Ik hoop dat u een beeld krijgt hoe ik in mijn vak sta, en wat mijn gedachten hierover zijn.

P.S. De perfecte foto heb ik nog steeds niet gemaakt! 🙂

No Comments

Comments are closed.